2) Html Ders-2



Bu yazımda html kodlarının yazımına geçeceğiz. İlk olarak html genel bir iskelet yapısı vardır. Html kodları <etiket> şeklinde yazılır. İskelet yapısı şu şekildedir;



<html> Eleman bir HTML sayfası kök unsurudur
<head> Eleman belgenin ilgili meta bilgileri içerir
<title> Eleman doküman için bir başlık belirtir
<body> Eleman görünür sayfa içerik bölümünü belirtir.
Not: Birde şöyle bir durum var biz kodlarımızı html5 ile yazdığımızın belli olması için <html> etiketinin üzerine <!DOCTYPE html> bu kodumuzu yazıyoruz.



<meta> etiketi:




Tanımı Ve Kullanımı

<meta> etiketi veri hakkında bilgiler verir. Bu etiket HTML belgesi hakkında meta verileri sağlar. Meta verileri tarayıcıda gözükmezler. Meta etiketleri genellikle sayfanın description(açıklama), keywords (anahtar kelimeler), author(sayfa yazarı), last modified(son değiştirilme tarihi) ve diğer meta verilerini tanımlamak için kullanılır. Meta verileri tarayıcılar (sayfa yüklenirken nasıl görüntüleneceği), arama motorları (indexleme ve anahtar kelimeler) veya diğer web servisleri tarafından kullanılırlar.


Tarayıcı Desteği



Choreme, İnternet Explorer, Firefox, Safari, Opera tarayıcıları tarafından meta desteklenmektedir.
Not: Ben genellikle meta kodları içerisinde  <meta charset="UTF-8"> bunu kullanıyorum çünkü tarayıcılarda bazen bu kodu yazmasak yazdığımız karakterleri değişik bir şekilde gösteriyor bunu için bunu kullanıyorum genellikle diğer meta özelliklerine fazla girmeyeceğim ilerleyen konularda eğer işimize yaracak bir şeyler olursa onları da anlatırım. Şimdilik meta etiketine burada bir nokta koyalım.  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Scratc Öğreniyorum - Ders 1 - Giriş