Scratch Öğreniyorum - Ders 2 - Scratch'ı Nasıl Kurabilirim?

Scratch'ı Nasıl Kurabilirim?

Scratch’ı bilgisayarımıza indirebiliriz ve aynı zamanda scratch’ın web sitesinden online olarak ta projeler yapabilirsiniz.

Online olarak kullanmak için yapmamız gerekenler;
  1.  https://scratch.mit.edu/ adresine tıklayarak web sayfasını açınız.
  2. Karşımıza gelen web sayfasında Scratch’a katıl seçeneğine tıklayınız.
  3. Karşınıza gelen sayfada gerekli alanları doldurunuz. (Kullanıcı adı, şifre, ülke, doğum tarihi, cinsiyet, mail adresi gibi bilgiler istemekte) bilgileri doldurduktan sonra “Başlayın” seçeneğine tıklayınız.
  4. Karşınıza gelen ara yüzde “Oluştur” seçeneğine tıklayarak projenizi yapmaya başlayabilirsiniz. J


NOT: https://scratch.mit.edu/ sitesine üye olmadan da projeleriniz oluşturabilirsiniz. Web sitesine girdiğiniz zaman “Oluştur” seçeneğine de tıklayarak proje oluşturabilirsiniz. Ancak unutmamak gerekir ki üye olmadan yaptığınız projeleri bilgisayarınıza indirmeniz gerekecektir. İndirme işlemini gerçekleştirmezseniz eğer web sitesini kapattığınızda projeniz kaybolacaktır. Sizlere önerim üye olmanız veya programı bilgisayara indirmenizi tavsiye ediyorum.

Bilgisayara programı indirmek için;
1.      https://scratch.mit.edu/download adresine tıklayınız.
2.      Karlımıza gelen web sayfasında bilgisayarınızın işletim sistemini seçiniz (Windows, MacOS, Adroid, Chorome OS gibi seçenekler var).
3.      Daha sonra “Direct İndir” seçeneğine tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Kurulum için;
  • Bilgisayara inen setup dosyasına tıklayınız.
Şekil 1Setup Görünümü


  •       Karşınıza gelen ekranda çalıştır seçeneğine tıklayınız.
  •     Scratch destkop kurulum ekranı karşınıza gelecektir. Bu bölümde iki seçenek bulunmakta ilk seçenekte; Bu bilgisayarı kullanan herkes(tüm kullanıcılar). İkinci seçenek ise sadece benim için seçeneği bulunmaktadır. İlk seçeneği seçerseniz bilgisayarınızda birden fazla oturum varsa eğer diğer oturumlarda da aktif olacak ancak ikinci seçeneği seçerseniz sadece kendi oturumunuzda kullanabilirsiniz. Tercih sizin. Seçeneklerden bir taneyi seçerek “Kur” butonuna tıklayınız. Ve kurulum işleminiz gerçekleşmiş olacaktır. En son sayfada “Bitir” seçeneğine tıklayarak uygulamanın kurulumu yapılmış olacaktır. J

Şekil 2 Kurulum Ekranı 1
Şekil 2 Kurulum Ekranı 2
Şekil 3 Kurulum Ekranı 3






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Scratc Öğreniyorum - Ders 1 - Giriş